fredag 24. september 2010

Forberedelse, forventning og forvirring

Det er nå under to uker til jeg setter meg på flyet til den eksotiske øya Madagaskar.. At jeg faktisk skal tilbringe de 6 neste månedene i Afrika har nok ikke gått opp for meg enda!

..Men midt blant et kaos av pakke- og fikselister, malariatabletter og vaksinasjonskort, begynner jeg gradvis å innse hva som venter.. 6 måneder i en kultur som er totalt annerledes enn min egen.. Et sted hvor hva jeg tenker er normalt kanskje blir sett på som galskap, og hvor språket jeg er vant til å bruke ikke gir mening.. Et sted hvor mitt eget syn på verden vil bli utfordret og satt i perspektiv.. Hvordan vil dette prege meg? Og hvordan vil jeg takle å være 6 måneder borte fra mine trygge, kjente rammer av venner, familie og faste aktiviteter? Gjennom ukene på Hald har mine gassiske venner lært meg en del om gassisk kultur.. Hvordan vil jeg som liker å planlegge og hater å vente, takle "African time" som innebærer at bussen drar når den er full og møtene starter når alle er tilstede? Dette er bare noen av mange spørsmål som kun kan besvares ved "tiden vil vise".. Og jeg vil nok ikke kunne forstå hva gassisk kultur er før jeg er der (og kanskje heller ikke da, siden kultur er mer komplekst enn som så)..
Uansett har ukene på Hald mint meg på at personer fra den andre siden av jorden er mennesker som meg og deg, og at forskjellene ofte er mindre enn man først tenker (noe jeg visste, men som av og til er lett å glemme). Jeg gleder meg sykt til å få flere gassiske venner, erfare hvordan en hverdag for dem kan være, og lære mer om hvordan de forstår verden.. Ikke minst til å få mitt vestlige, materalistiske liv litt i perspektiv, og forhåpentligvis sette mer pris på alt jeg tar for gitt. Som det tenkende og funderende mennesket jeg er, er det vel ingen tvil om at tankevirksomheten vil være høy de neste månedene.. Forhåpentligvis blir det ikke bare tanker, men også handling.. Jeg håper å kunne bety noe positivt de jeg møter, uten at jeg har noen tanker om at jeg tror jeg kan redde verden..

Men foreløbig er det noen punkter på "fikse-før-avreise"-lista som lengter etter å bli avkryssa, og som opptar det meste av tankekapasiteten min disse dagene..

3 kommentarer:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  2. Gleder meg til å følge eventyret ditt :)

    SvarSlett
  3. Bloggen din er herved lagt til i min favoritt liste! Gleder meg til å følge med!! Fytti, så heldig du er!!! lykke til med de siste forberedelsene:)

    SvarSlett