torsdag 23. september 2010

Hal(d)tørre fakta

Du har hørt meg snakke om "Hald i Mandal" og "6 måneder på Madagaskar", men tenker kanskje i ditt stille sinn; "Hva er egentlig greia?". Her er noen fakta om konseptet Hald og hva jeg faktisk skal dette året.

Hald internasjonale senter er en fagskole i tverrkulturell forståelse og internasjonalt arbeid. Året innebærer 6 uker med internatliv og undervisning i Mandal, som forbredelse til et halvt års utenlandsopphold i Afrika, Asia eller Sør-Amerika. Etter oppholdet drar vi tilbake til internatlivet i Mandal hvor mer undervisning samt informasjonsarbeid venter. Utvekslingen på Hald skjer ikke bare ved at vi nordmenn reiser ut i verden, men også ved at unge mennesker fra landene vi reiser til utveksler til Norge, for å gå på skole og jobbe frivillig her. Internatlivet på Hald har altså et internasjonalt miljø hvor vi er mennesker fra hele verden som bor sammen og har felles undervisning, og bygger venneskap på tvers av kulturelle grenser. Jeg går på linja Connect som innebærer at jeg skal representere og jobbe frivillig for NMS (Norsk misjonsselskap), og mitt reisemål er som de fleste kanskje har fått med seg; Madagaskar! Der skal min reisepartner Marie Svendsen Nerheim og jeg etter 1 måneds språkkurs (hvor språket vi skal lære er gassisk), bo på et ungdomssenter i utkanten av Madagaskars hovedstad Antananarivo. Der skal vi drive med Chrisc-arbeid og ha engelskklubb for ungdom. I tillegg skal vi ha engelskundervisning på en barneskole i byen, og ikke minst jobbe med kriminelle tenåringsjenter og på et døvesenter.

Det er ingen tvil om at jeg er igang med et innholdsrikt, spennende og utfordrende år, og jeg er glad om nettopp du vil følge meg via denne bloggen.

1 kommentar:

  1. Gøy med blogg:) Gleder meg til å følge med hva som skjer fremover:)

    SvarSlett