torsdag 2. desember 2010

Hverdagsliv

I tillegg til husmoraktiviteter og gassiske bryllup, jobber jeg på fire forskjellige arbeidssteder. Her er litt konkret info til de som lurer på hva jeg egentlig jobber med her nede.
mandager jobber vi på et rehabiliteringssenter for tenåringsjenter under 17 år som enten er foreldreløse, har blitt sendt bort fra foreldrene eller har begått småkriminelle handlinger.  Vi har gym/aktivisering for jentene, og er med på deres undervisning i håndarbeid. Veldig spennende.
tirsdager underviser jeg og Marie hver vår klasse i engelsk på en barneskole i Sam-Nam, i tillegg til å undervise rektoren +ansatte på skolen i engelsk (..Hvem hadde trodd at mine engelskkunnskaper kunne hjelpe en rektor? :P) I tillegg har vi engelskundervisning for ungdom mellom 14-17 år.
Onsdager er det Chrisc- treninger (kristen idrettskontakt i Afrika), hvor Marie og jeg har ansvar for andaktene!! Andakt på gassisk er en utfordring jeg ikke helt var forbredt på før jeg kom hit, men her er det bare å hoppe i det.
Torsdager jobber vi på en døveskole i sentrum. Her underviser jeg og Marie i håndarbeid, og jeg er med på en gymtime for tenåringer. Så i tillegg til gassisk, prøver jeg å lære litt døvespråk. Er likevel overrasket over hvor mye man kan kommunisere med døve uten felles språk (..man skal ikke undervudere kroppspråk).
Fredager er lesedag, og en umistelig dag for å planlegge neste ukes undervisningsopplegg og skrive oppgaver til Hald. I tillegg er vi med på engelskklubb to ganger i uka, så jeg har en innholdsrik og spennende hverdag.
Nå gjenstår imidlertid bare en arbeidsuke, før vi reiser en uke til Kenya. Der skal vi ha oppfølgingskurs med alle Hald-studentene i Afrika. Og så er det plutselig juleferie gitt!

Disiplinert skoleungdom

En lærers drøm; Ivrige elever..

..Som elsker å bli tatt bilde av (legg merke til publikum i "vinduet")"Posing" med læreren (Stemning: HØYT lydnivå)

Håndarbeid på jentesenteret

Tre herlige jenter fra døveskolen.

Adressen min her nede er forresten:
Synnøve Storengen
IFT/FKTLM
Lot C 05 E Ambodivondava Ambohinaomina.
SABOTSY NAMEHANA.
ANANANARIVO AVARDRANO.
Pop 1741 TANA 101.
MADAGASCAR
Mitt gassiske telefonnummer er +261340504481 (funker på telefonsamtaler, men ikke så bra på meldinger)

3 kommentarer:

  1. så spennende!! gleder meg til å se deg undervise i engelsk ;) (hilsen lærerstudenten :P )

    SvarSlett
  2. Miteny malagasy kelikely. Tsy mahay aho. Savner dere også Gloria, håper dere har det bra!

    SvarSlett