onsdag 8. desember 2010

Julestemning på Madagaskar

Med litt godvilje kan jeg innbille meg at den slående varmen er varmen fra peisfyring, og at snøkystallene på kjøkkenvinduet er ekte. Likevel blir nok aldri julefeiring på Madagaskar det samme som hjemme.

5 dl julepynt
1 stk juletre
2 kg pepperkakedeig
3 liter julemusikk
700 gram impulsinnkjøpte gaver
2 porsjoner julegrøt
4 levende lys med lilla bånd
1 stk jul i blåfjell- episode
500 gram snøkrystaller klipt ut i papir
Røres sammen og smakes til med en dæsj dempa belysning og en stor dose godvilje;
Vips, så får du julestemning på Madagaskar.
Med et juletre laget av litshy- greiner og en pepperkakedeig hvor sirupen var erstattet med honning, ble ”julaften” feiret på et kjøkken i Sam- Nam den 4. Desember 2010. Siden 24. desember for min del skal tilbringes på sørkysten av Madagaskar sammen med Anders, mens Marie blir en uke ekstra i Kenya, valgte vi å ha en felles julefeiring på forskudd. Selv om ekte snø, minusgrader, familie & venner er viktige ingredienser i en julestemning- oppskrift, viste de andre ingrediensene seg å være en god erstatning. Litt vedmodig var det likevel å høre på Vazelinas ”Hemmat tæl jul”, og vite at dette blir en jul annerledes enn alle andre. Til mine kjente og kjære i kulderekordens rike; jeg ønsker dere en RIKTIG GOD JUL!!

Julekveld med vårt velpyntede litshy-juletre

Juleevangeliet er obligatorisk

Pepperkakehuset (med ristak) i på plass

..Det er også våre kjære venner Bond og Tomas.


3 kommentarer:

 1. Mener å huske et pepperkakehus som ligner fælt på det vi hadde i gangen her i fjor :) Her er det stas: Vi sitter med hver vår pc på fanget, stearinlysa er tent, juleløperen er på plass, slaps i gatene, sur vind og gløgglukt. Sikkert merkelig å feire der nede, men det blir nok bra! Ikke minst med besøk :) Hilser fra Annan Maria og Sjefen, Kris er på Gran Canaria. Stor klem :)

  SvarSlett
 2. Må nok innrømme at fjorårets pepperkakehus hadde hakket høyere standard, men funker dette og! koselig å høre fra dere!! sku gjerne joina førjulsstemninga i kollektivet selv om jeg har det veldig bra her også:) god juul kjære venner!

  SvarSlett
 3. God jul, ja! Je har kømmi meg hematt tel Jaren og nyt "Winter Wonderland" :-) Tipper det blir spennende å få feire ei helt ænnsles jul!

  (Fin blogg, forresten!)

  Juleklem fra Thomas

  SvarSlett