lørdag 20. november 2010

Husmorskolen

I tillegg til å være i full gang med jobbing, byr hverdagen på Madagaskar på diverse huslige sysler. Ikke bare vasker vi klærne våre for hånd, også baking har blitt en fast aktivitet i timeplanen. Ellers har Rufus Jørgen og Anders Amadeus fått hedersplassen på kjøkkenbenken.

Jeg skal ærlig innrømme at studietiden i Oslo bød på en del på Toro-poser og pytt&panne-blandinger, i en travel hverdag. Jeg har nok aldri ligget an til å vinne førstepremien i en evt. ”husmoremne”-konkurranse, men gjennom dette halvåret har jeg store planer om i alle fall å klatre noen plasser på resultatlista. I mangel på grovt brød i butikkhyllene Marie og jeg oss for å fylle opp fryser med egen gjærbakst. Lørdag var den store bakedagen, og med Marie som læremester, kom vårt egetkomponerte "brytebrød spesial" ut i flere eksemplarer. I tillegg ble fryseren fylt med boller, og deilige fruktblandinger til vår nyinnkjøpte blender. Hjemmelaget pizza, tomatsaus med grønnsaker og pannekaker har også fått fast plass på menyen. Oppskrifter har vi funnet ut at er oppskrytt, og maten lages med den gode gamle ”slumpe”-metoden. Lettvint-livet i Norge er kanskje noen ganger for lettvint, og jeg håper å kunne bringe mine nye kokkekunster hjem til Norge, selv når Toro-boller på 1-2-3 lyser mot meg i butikkhylla.

Ellers har Marie etter lang overtalelse fått meg til å synes det er en lur idè å investere i to fulger. For 75 norske kroner fikk vi to grønne fulger i bur, noe som ga oss ekstra mye oppmerksomhet på taxibussen hjemover. Vi gleder oss stort over familieforøkelsen, og jeg har herved offisielt fått mitt første kjæledyr.

Våre fantastiske bryteboller.

Jentekveld-fredag med hjemmelagd pizza, hjemmelagde lysestaker og litt for mange episoder av gossip girl.

To stolte eiere av nyinnkjøpte Rufus Jørgen og Anders Amadeus Antonanana.

3 kommentarer:

  1. Her venter du vel bare på en stor LIKER fra meg? :D hehe, høres ut som et godt liv! skal sende deg en mail snart, alt for lenge siden sist.

    SvarSlett
  2. Setter stor pris på en LIKER fra deg her vettu. Jeg kan nok fortsatt bare drømme om vinne over deg i "husmoremne"- konkurransen, men det skader jo ikke å gjøre gapet mellom oss litt mindre:p

    SvarSlett
  3. Dette liker kokken din masse vettu:) GLEDER meg til du kjem hjem for da er det din tur til og lage mæddag til meg:) Kjempe stolt av deg je:)

    SvarSlett