tirsdag 2. november 2010

Seiltur til landsby


”På fredag blir det forresten helgetur med seilbåt til en landsby uten bilvei”.  Beskjeden fra den norske misjonæren fikk oss alle til å sitte måpende med et entusiastisk smil om munnen. Vi visste at vi hadde en minnerik tur i vente!
Så fredag morgen satte vi oss i en liten gassisk seilbåt og reiste til den lille muslimske landsbyen Boenoeranta. Der skulle vi hjelpe til med å pusse opp en klinikk. Den 7 timer lange båtturen med utsikt over blått hav og Madagaskars kyst, samt stekende sol og svak vind var en ubeskrivelig flott opplevelse. Idet vi gikk i land i landsbyen fikk jeg min første aha-opplevelse om at jeg FAKTISK er på Madagaskar, for stedet minte veldig om øya i de velkjente Madagaskar-filmene (..bortsett fra at dette stedet var bebodd av flere mennesker enn lemurer vel og merke). Nettene under åpen himmel på et meget tynt liggeunderlag gjorde at jeg våkna til flere nydelige soloppganger, og kveldsbad med lysende morill under stjerneklar himmel kan vanskelig beskrives. Mellom utrolige naturopplevelser var det veldig deilig å kunne bruke 3 dager på å faktisk gjøre en innsats for folka som bor der. Vi malte og malte, skrapet tapet og bark, svettet og drakk vann, og malte litt til. Gøy å gjøre en konkret jobb man kan se resultatet av. Ellers spiste vi på ekte gassisk vis RIS tre ganger om dagen (med ulikt tilbehør i form av kjøtt, fisk eller kylling), servert på et stråteppe under åpen himmel. Den deilige maten fikk måltidene vi har lagd til oss selv på gassisk kullkomfyr til å fremstå som gråstein, og jeg er fasinert over hvordan gasserne kan være så tynne med inntak av tre middager daglig. Hardt fysisk arbeid, mindre sukker og fett enn i vesten og at de deler på det som er fremfor å fråtse i mat, er kanskje noe av forklaringen. Tilbake i Mahajanga er Marie og jeg igang med vår 2. og siste uke med språkkurs, før vi på lørdag reiser tilbake til hovedstaden for å begynne å jobbe.
Ris og tunfisk servert på en duk ute på havet.

I full gang med arbeidet.


Solnedganger er definitivt det oftest gjentatte motivet på kameraet mitt her nede.

4 kommentarer:

 1. Det ser helt fantastisk ut! også er du psyko bruk allerede - hvordan kommer du til å være i april? :P hehe :) kos deg masse!

  SvarSlett
 2. Fantastisk...!
  God bless:)

  SvarSlett
 3. Så konge, det ser jo rent idyllisk ut. Jeg kjenner at jeg er litt misunnelig. ;O)

  SvarSlett